Επισκεφτείτε την νέα μας ιστοσελίδα  

Snap 2021-09-19 at 14.17.08

   

Καλώς Ορίσατε  

   

Δείτε τα όρια των σχολείων μας  

   

Σύνδεση  

   
 
   

Ημερολόγιο  

 
ημερολογιο
   

Εορτολόγιο  

 
 
   

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Εκπαίδευση και Πολιτισμός" στο σχολείο μας  

25158277 1946071712071482 5111593286567520176 n

   
   

Που θα μας βρείτε  

   

Αφήστε το μήνυμά σας  

   

Μετρητής επισκέψεων  

 

   

Ανακοινώσεις

Διάθεση self test και προσέλευση στο σχολείο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΚΡΗΤΗΣ
             ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων μπορούν να προμηθεύονται από  Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, έως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9,
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
  • βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
  • οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος,
  • η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων, έχοντας βοηθήσει στον εντοπισμό χιλιάδων κρουσμάτων και στον συνακόλουθο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Καλό Πάσχα 2021!!!

Snap 2021-04-24 at 10.04.54

Αγιοσμός 2021-2022

241315743 240338818103213 1659229624889932425 n

Δραστηριότητες του σχολείου μας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Έγινε με το Padlet

Ενημερωτικό κείμενο για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

Ενημερωτικό κείμενο για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

   Σύντομη περιγραφή του προγράμματος: Tο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» εξασφαλίζει επιταγή (voucher) αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop). Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και στοχεύει στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου.

Η ημερομηνία γενικής λήξης του Προγράμματος είναι η Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Μετά από αυτή την καταληκτική ημερομηνία δεν θα είναι δυνατή η υποβολή νέων αιτήσεων, η έκδοση νέων επιταγών για αιτήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και η πραγματοποίηση αγορών με τις εκδοθείσες επιταγές (εκτός από κάποιες εξαιρέσεις που αφορούν ακυρώσεις και επανεξαργυρώσεις επιταγών και αναφέρονται αναλυτικά στην Προκήρυξη του Προγράμματος.

Προκειμένου οι γονείς να έχουν πρόσβαση στις οδηγίες και τα απαραίτητα επισυναπτόμενα αρχεία να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ν. Ηρακλείου.

https://dipeira.gov.gr/site/enimerosi-gia-programma-psifiaki-merimna/

Εκ της Διεύθυνσης των Σχολείων

Στιγμιότυπο οθόνης 2021-06-11 114809

 

Επετειακό αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

20o & 56o Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 και ώρα 15:30 έως 16:00 στον σύνδεσμο της

κ. Μπορμπουδάκη Ελευθερίας

τα τμήματα των ΣΤ, Ε, Δ τάξεων θα παρακολουθήσουν το επετειακό αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η δράση οργανώθηκε από τις εκπαιδευτικούς Μηλαθιανάκη Μαρίλένα, Μπορμπουδάκη Ελευθερία, Τσοράγλου Αγγελική με την συμμετοχή των μαθητών/τριών της ΣΤ τάξης

Βαρδάκη Μαρία Ελένη, Κακουδάκης Ελευθέριος, Μυριοκεφαλιτάκη Χρυσή Γωνιανάκης Ανδρέας, Μηναδάκη Μαρία, Ορφανάκης Γεώργιος, Κίτσιος Αθανάσιος, Πετράκη Νικήτα, Πιτσουλάκη Αικατερίνη, Φραγκούλης Ιωάννης Φωνιαδάκη Ιωάννα, Ψυλλάκης Ανδρέας

 

Με εκτίμηση

Οι Διευθύντριες των Σχολείων

Επανέναρξη μαθημάτων Δευτέρα 10-5-2021

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 10-5-2021 ξεκινάει η δια ζώσης διδασκαλία και πάλι. 

Η λειτουργία του σχολείου θα είναι όπως ακριβώς και πριν τη διακοπή των μαθημάτων (ολοήμερο πρόγραμμα, αποχώρηση μαθητών, διαφορετικές έξοδοι αποχώρησης, υποχρεωτική χρήση μάσκας, χρήση αντισηπτικών, αερισμός χώρων, σχολαστικός καθαρισμός, προσαρμοσμένη λειτουργία εργαστηρίων κλπ.).

Προστίθεται όμως ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) για COVID-19  και είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό του σχολείου.

Σας παραθέτουμε συνοπτικές οδηγίες για την διενέργεια του ελέγχου:

1. Παίρνετε το τεστ από οποιοδήποτε φαρμακείο, όποια στιγμή θέλετε, μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα. 

2. Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας το ΑΜΚΑ του κάθε παιδιού για να προμηθευτείτε το self test. 

Διαβάστε περισσότερα: Επανέναρξη μαθημάτων Δευτέρα 10-5-2021

ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α’ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

Προς Γονείς

  Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν σταλεί στα σχολεία από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου σχετικά με τις εγγραφές των μαθητών/τριών της Α’ τάξης για το σχολικό έτος 2021-2022, η αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά μέσω email.

  Ενημερωτική ιστοσελίδα Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου https://dipeira.gov.gr/site/eggrafes-2021-21/

Tα έντυπα θα τα βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση: (dipeira.gov.gr) .

Θα κατεβάσετε την «Αίτηση Εγγραφής Μαθητή» για να την συμπληρώσετε και θα την στείλετε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση(επιλέξτε μία):

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή(Α.Δ.Υ.Μ.) θα το στείλετε στο σχολείο αφού το συμπληρώσει ο παιδίατρός σας.

Για την εγγραφή στο Ολοήμερο θα συμπληρώσετε και θα αποστείλετε το έντυπο που θα βρείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://grafis.sch.gr/index.php/s/LfdNFNDzmCsszWk

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω τηλέφωνα :

2810 231985 & 2810 322162

 

Οι Διευθύντριες των Σχολείων