Καλώς Ορίσατε  

   

Δείτε τα όρια των σχολείων μας  

   

Σύνδεση  

   
 
   

Ημερολόγιο  

 
ημερολογιο
   

Εορτολόγιο  

 
 
   

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Εκπαίδευση και Πολιτισμός" στο σχολείο μας  

25158277 1946071712071482 5111593286567520176 n

   
   

Που θα μας βρείτε  

   

Αφήστε το μήνυμά σας  

   

Μετρητής επισκέψεων  

 

   

Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνει τη πλήρωση θέσης μιας Σχολικής Τροχονόμου, για τα 20ο & 56ο Δημοτικά Σχολεία , για το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με τα παρακάτω :

  1. 1.Οι ώρες απασχόλησης είναι :

 

  • Από τις 07:45 π.μ. μέχρι τις 08:15 π.μ.
  • Από τις 13.10μ. μέχρι τις 13:30.μμ.

Οι ώρες αυτές, που αφορούν την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών προς και από το σχολείο, μπορεί να αλλάξουν, αν για οποιοδήποτε λόγο τροποποιηθούν οι ώρες λειτουργίας του σχολείου.

  1. 2.Το άτομο που θα επιλεγεί, θα εκπαιδευτεί κατάλληλα για την άσκηση των καθηκόντων του από το αρμόδιο Τμήμα Τροχαίας.

 

Στην επιλογή των Σχολικών Τροχονόμων θα ληφθούν υπόψη:

Α. Η εθελοντική συμμετοχή του ατόμου σε προηγούμενη εφαρμογή του θεσμού

Β. Η προηγούμενη εμπειρία του σε θέματα αστυνόμευσης και τροχαίας

Γ. Η γενική του παρουσία στο χώρο της περιφέρειας του σχολείου και η συμβολή του σε δραστηριότητές του

Δ. Η γνώση της σχολικής κοινότητας για το άτομο

Ε. Η ικανότητά του να συμβάλλει στην καλύτερη εφαρμογή του θεσμού.

 

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στη Διεύθυνση του σχολείου από 15/09/2020 έως 18/09/2020 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Προστασία την εποχή του covid-19

 


Παιδιά τραγουδούν τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού στο σχολείο

Τώρα που ανοίγουν τα σχολεία...

 Βίντεο της Unicef για την ανάγκη σωστής χρήσης της μάσκαςΗ σωστή χρήση της μάσκας είναι το κλειδί για την αποτελεσματικότητά τηςΠως Φοράμε Σωστά την Μάσκα Προστασίας


Απλές και χρήσιμες οδηγίες για την προστασία μας από τον κορονοϊό


...............................................................Κορωνοϊός, ο πονηρός ταξιδευτήςANAKOINΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΤΙΤΛΟΥ ΠΡΟΟΔΟΥ

Αγαπητοί γονείς, 

Σας ενημερώνουμε ότι:

-Την Πέμπτη, 25/6/2020, το Σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά μέχρι 13.15. Οι  μαθητές/τριες της Α΄ ομάδας θα λάβουν τους Τίτλους Προόδου και τους ελέγχους Γ΄ τριμήνου μέσα σε σφραγισμένο φάκελο στο τέλος του ημερήσιου προγράμματος. Οι γονείς αυτών των μαθητών/τριών δεν θα προσέλθουν στο Σχολείο για λόγους αποφυγής συγχρωτισμού.

-Την Παρασκευή  θα έρθουν  στο σχολείο οι μαθητές/τριες της Β΄ ομάδας. Θα λάβουν τους Τίτλους Προόδου και τους ελέγχους Γ΄ τριμήνου μέσα σε σφραγισμένο φάκελο. Οι γονείς αυτών των μαθητών/τριών δεν θα προσέλθουν στο Σχολείο για λόγους αποφυγής συγχρωτισμού. Στις 10.00π.μ. θα αποχωρήσουν όλοι οι μαθητές/τριες με τον συνήθη τρόπο. Παρακαλούμε για την ακριβή τήρηση και την έγκαιρη και ασφαλή παραλαβή των μαθητών.

-Οι μαθητές /τριες   ανά τάξη  με τους δασκάλους/ες τους έχουν προετοιμάσει μικρά δρώμενα για την λήξη του σχολικού έτους τα οποία παρουσιάζουν  πρωινές ώρες.

-Οι μαθητές/τριες της ΣΤ τάξης μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους θα διοργανώσουν αποχαιρετιστήριες  απογευματινές  δράσεις  που θα απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο στους γονείς τους   (έχει σταλεί στους γονείς της ΣΤ τάξης ενημερωτικό σημείωμα) ως εξής:

Την  Τετάρτη 24 Ιουνίου τα  τμήματα ΣΤ1 & ΣΤ4 και την Πέμπτη 25 Ιουνίου τα τμήματα ΣΤ2 & ΣΤ3 στις 8:30 μμ στον αύλειο χώρο του σχολείου τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Στους μαθητές/τριες θα δοθούν αναμνηστικά και ενθύμια.

 

Καλό καλοκαίρι

 

Με υγεία και ευημερία

 

Snap 2020-06-23 at 18.25.37

Αγιασμός 2020-2021

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΙΑΣΜΟΥ Page 1

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ & ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

20ο & 56ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

   Σας ενημερώνουμε οτι οι αιτήσεις  για εγγραφή στην Πρωινή Ζώνη του Ολοήμερου και στο Ολοήμερο Πρόγραμμα θα γίνονται δεκτές μέχρι την

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020.

Παρακαλώ, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που ενδιαφέρονται, να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους  στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://docs.google.com/forms/d/1bJIbdNWfd6VJ-LXzaoN6hdAINxTWJ8OM1Tdj5XQoU70/edit

Καλή σχολική χρονιά 2020-2021

back-school-new-normal-lifestyle-concept-happy-group-kids-wearing-face-mask-social-distancing-protect-coronavirus-covid-19-children-friends-go-school-isolated 83111-905

   Η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των 20ου και 56ου Δημοτικών σχολείων Ηρακλείου με το αισιόδοξο και θετικό της πνεύμα δείχνει την συμπαράσταση και την συμπόρευση σε ένα κοινό αγώνα την ιδιαιτέρα απαιτητική σχολική χρονιά που διανύουμε.

Με εκτίμηση

Οι Διευθύντριες και ο σύλλογος Διδασκόντων

Διαβάστε την 

Αγαπητές κ. Διευθύντριες και

Διδακτικό Προσωπικό του 20ου και 56ου Δημοτικού Σχολείου,

            Στην αρχή αυτή της πρωτόγνωρης και δύσκολης σχολικής χρονιάς, γνωρίζοντας και κατανοώντας το έργο και τις ευθύνες που επιπλέον έχετε να διεκπεραιώσετε φέτος, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την συμπαράστασή μας αλλά και τη διάθεσή μας για προσφορά βοήθειας σε ό, τι αφορά το σχολικό περιβάλλον, την καθημερινότητα των παιδιών μας και των δασκάλων και οτιδήποτε είναι χρήσιμο για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του σχολείου μας.

            Είμαστε σίγουροι ότι η αγκαλιά σας προς τα παιδιά μας θα είναι φέτος από απόσταση μεν αλλά ακόμη μεγαλύτερη δε και ότι η μάσκα θα αλληλεπιδράσει όσο γίνεται πιο θετικά και αποτελεσματικά κάνοντας όλους μας, μικρούς και μεγάλους, να παρατηρήσουμε περισσότερο τα μάτια, τα οποία και αυτά μπορούν να «χαμογελούν».

            Με γνώμονα λοιπόν, την ασφάλεια της σωματικής και ψυχικής υγείας όλων και κυρίως των παιδιών, με ψυχραιμία, σύνεση, ηρεμία, αισιοδοξία και πολλά «χαμογελαστά» μάτια, σας ευχόμαστε μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε εσάς όλους και τα παιδιά μας.

Ηράκλειο, 08-09-2020

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Γονέων & Κηδεμόνων

Υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021

Οι γονείς και κηδεμόνες που ενδιαφέρονται τα παιδιά τους να εισαχθούν σε Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο το σχολικό έτος 2020-2021

καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr

(στην διαδρομή Εκπαίδευση/Εγγραφή σε σχολείο/Εγγραφή σε Πρότυπο / Πειραματικό Σχολείο)

από σήμερα, 12 Ιουνίου έως και 20 Ιουνίου 2020.

Διευκρινίζεται ότι οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/-τριών μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο σε ένα Πρότυπο Σχολείο και εναλλακτικά εάν το επιθυμούν και σε ένα Πειραματικό.

Για τις διαθέσιμες θέσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα αιτήσεων της Δ.Ε.Π.Π.Σ..

Για περισσότερες λεπτομέρειες ανοίξτε τα παρακάτω έγγραφα

 

https://drive.google.com/file/d/1v3o1tLH-QOhpUPQR44gIvrq4_694yQpq/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/17ZmTI_Zt4LbhET3OVpVU1LdLQ3J9gXCW/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1rpBGCR5UZZkuryBqdEBoILr_e5uOQvtG/view?usp=sharing

 

 

«Επικαιροποίηση συστάσεων εμβολιασμού για παιδιά και ενήλικες κατά την περίοδο της πανδημίας SARS-CoV-2 »

                                                   Αθήνα: 25 / 5/2020      Αριθ. Πρωτ.: Δ1α/  Γ.Π.οικ.32506                                                                 

                                  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       
                                      ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                                            
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ& ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &
ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ Α΄


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΘΕΜΑ: «Επικαιροποίηση συστάσεων εμβολιασμού για παιδιά και ενήλικες κατά την περίοδο της πανδημίας SARS-CoV-2 ».

Αναφορικά με τον εμβολιασμό παιδιών και ενηλίκων κατά την περίοδο πανδημίας από SARS-CoV-2 και σε συνέχεια του σχετικού (3), σας γνωρίζουμε τα εξής:
    Η πανδημία από το νέο κορωνοϊό με εκατομμύρια δηλωθέντα κρούσματα και εκατοντάδες χιλιάδες θανάτων παγκοσμίως, προκαλώντας συναγερμό, μας απέδειξε με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο την αξία των εμβολίων. Ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή για ασφαλή και αποτελεσματικά αντίμετρα έναντι του SARS-CoV-2, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε στη διάθεσή μας εμβόλια με αποδεδειγμένη ασφάλεια και εξαιρετική
αποτελεσματικότητα για δεκάδες σοβαρά και δυνητικά θανατηφόρα λοιμώδη νοσήμα τα.
    Παρά τις συστάσεις για τη σημασία του έγκαιρου και πλήρους εμβολιασμού, ιδιαίτερα στα βρέφη <2 ετών, που διατυπώθηκαν στην αρχή της πανδημίας, δεδομένα από διάφορες χώρες καταγράφουν σημαντική μείωση των εμβολιασμών που προσεγγίζει το 50% στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 2 ετών και υπερβαίνει το 70% στις μεγαλύτερες ηλικίες. Αυτό μπορεί σε σημαντικό βαθμό να αποδοθεί στο φόβο του κοινού για πιθανή έκθεση στον ιό. Παρόμοια υπολογίζονται και τα αντίστοιχα ποσοστά μείωσης των εμβολιασμών και στη χώρα μας.
    Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της πανδημίας στη χώρα, αλλά και το γεγονός ότι η χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποσατσιοποίησης θα θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τον ανεμβολίαστο πληθυσμό σε κοινές λοιμώξεις που προλαμβάνονται με εμβόλια, μετά από γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών επικαιροποιούμε τις προηγούμενες οδηγίες (σχετ.3) και συστήνουμε τα εξής:
 Έγκαιρο και πλήρη εμβολιασμό όλων των ηλικιακών ομάδων με τα προτεινόμενα από τα Εθνικά Προγράμματα εμβολιασμών.
 Άμεση συμπλήρωση των εμβολίων που καθυστέρησαν να χορηγηθούν.
 Εκτός των παιδιών και των εφήβων, απαραίτητος είναι και ο εμβολιασμός των ενηλίκων και των εγκύων, καθώς και των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Γενικά επισημαίνεται ότι:
Ο εμβολιασμός είναι ασφαλής κατά την περίοδο της πανδημίας, εφόσον τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες προστασίας που περιλαμβάνουν την προσέλευση με προγραμματισμένα ραντεβού για τη μείωση του συνωστισμού στους χώρους αναμονής, με μόνο έναν συνοδό αν είναι απαραίτητο και ακολουθώντας τις συστάσεις για χρήση μάσκας και υγιεινής των χεριών.
-Ο εμβολιασμός ρουτίνας δεν αυξάνει την πιθανότητα λοίμωξης COVID-19.

-Ο τυχαίος εμβολιασμός κατά την περίοδο επώασης του κοροναϊού δεν αυξάνει την πιθανότητα για εκδήλωση σοβαρότερης λοίμωξης, ούτε μειώνει την αποτελεσματικότητα ή την ασφάλεια του χορηγηθέντος εμβολίου.

Ειδικότερα:
1. Στα ασυμπτωματικά παιδιά ή τους ενήλικες που παραμένουν σε απομόνωση στο σπίτι διότι:
- εκτέθηκαν σε κρούσμα με λοίμωξη COVID-19 (επαφές) είτε
- είναι ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα,
Ο εμβολιασμός αναβάλλεται για 14 ημέρες και διενεργείται στη συνέχεια με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
2. Στα παιδιά ή τους ενήλικες που αναπτύσσουν συμπτωματολογία, είτε παραμένουν σε απομόνωση στο σπίτι είτε νοσηλεύονται, ο εμβολιασμός δύναται να διενεργηθεί μετά την παρέλευση δεκατεσσάρων (14) τουλάχιστον ημερών από την ύφεση των συμπτωμάτων.


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΕΖΕΡΑΚΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ