Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Η Γ΄τάξη στο αγγειοπλαστείο

  Την περασμένη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου όλα τα τμήματα της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν το αγγειοπλαστείο του κου Καπαρουνάκη στην Ανώπολη. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και στο θέμα του Μινωικού Πολιτισμού με το οποίο ασχολείται η Τρίτη τάξη.

   Τα παιδιά ,αφού ενημερώθηκαν για τη σύσταση του πηλού, για τη χρήση του πηλού τη μινωική εποχή αλλά και αργότερα ως τις μέρες μας, έπλασαν μικρά και μεγάλα αντικείμενα. Αυτά  περιμένουμε με αγωνία να ψηθούν και να μας επιστραφούν στο σχολείο για να μπορέσουμε να τα βάψουμε και να τα εκθέσουμε  στο τέλος της χρονιάς.

  Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για όλους. Ευχαριστούμε.

20180205 105313

Περισσότερα...

Επίσκεψη στον Στείρωνα

thumbnail   Όλα τα τμήματα της τρίτης τάξης  (Γ1, Γ2, Γ3, Γ4) επισκέφτηκαν στις 16 Νοεμβρίου το ρακοκάζανο του κου Κόρσαβα στον Στείρωνα. Η επίκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Γλυκό τσαμπί σταφύλι» για το αμπέλι και τα προϊόντα του.

   Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη διαδικασία που χρειάζεται για να γίνει το αλεσμένο σταφύλι, ρακή ή κρασί. Παρακολούθησαν προσομοίωση απόσταξης σε ειδικό αποστακτήρα για να καταλάβουν πώς από τα στράφυλα ή στέμφυλα μπορεί να παραχθεί η ρακή ή τσικουδιά. Στη συνέχεια είδαν το καζάνι που βρίσκονταν σε λειτουργία και συμμετείχαν σε δέηση – σπονδή προς τους νεκρούς στο κελάρι του καζανιού. Τέλος, γεύτηκαν ωραιότατες οφτές  πατάτες που ψήνονταν στο φούρνο όση ώρα πραγματοποιούνταν το πρόγραμμα.

Η παραμονή μας ολοκληρώθηκε περίπου στις 12:30. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία που πλαισιώθηκε από γνήσια κρητική φιλοξενία.    

 

Περισσότερα...

Επίσκεψη Στ' τάξης στο καζάνι του Στείρωνα

    Την Παρασκευή 13Οκτώβρη 2017 , τα τέσσερα τμήματα της Στ' τάξης των σχολείων μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους και την διευθύντρια του 20ου δημοτικού, επισκέφτηκαν το καζάνι του  Στείρωνα Ηρακλείου.

    Οι μαθητές παρακολούθησαν από κοντά τη διαδικασία απόσταξης, ξεναγήθηκαν στις πολύ προσεγμένες εγκαταστάσεις και  έζησαν μια ξεχωριστή και αξέχαστη εμπειρία.

20171013 101910

Περισσότερα...

Ιστορικό μουσείο- ΄Εκθεση τροχαίας

 2017-11-09 10.06.44  Οι μαθητές της  Ε' τάξης των σχολείων μας επισκέφτηκαν το Ιστορικό μουσείο και παρακολούθησαν το πρόγραμμα ""Πρόσκληση σε Βυζαντινό Δείπνο-Γνωριμία με τη διατροφή των Βυζαντινών". 

Μέσα απο βιωματικές δραστηριότητες γνώρισαν τη διατροφή των κατοίκων του Βυζαντίου ενω περιηγήθηκαν και στις άλλες αίθουσε; του μουσείου.  

    Στη συνέχεια επισκέφτηκαν στις  εγκαταστάσεις της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας  την έθεση της Τροχαίας με θέμα Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών”.

    Οι αστυνομικοί αποκάλυψαν  μέσα από βιωματικά παιχνίδια τις αρχές της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς στους μαθητές οι οποίοι  στη συνέχεια ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους. Στο τέλος πήραν και αναμνηστικά δώρα. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή για τους μαθητές μας

 

 

 

 

  

Περισσότερα...

Επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

   Την Τρίτη 30 Μαΐου τα τμήματα Α1 και Α2 του σχολείου μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Αλικαρνασσό. Οι υπεύθυνοι του πάρκου καλωσόρισαν τους μικρούς μαθητές και τους ξενάγησαν στον χώρο. Έπειτα όλοι μαζί περπάτησαν στο Πάρκο σαν να ήταν πεζοί και έμαθαν πώς να διασχίζουν τον δρόμο με ασφάλεια. Στη συνέχεια όλα τα παιδιά με τη σειρά έγιναν οδηγοί: οδήγησαν αυτοκινητάκια και έμαθαν τους βασικούς κανόνες κυκλοφορίας. Στο τέλος οι υπεύθυνοι μοίρασαν στα παιδιά δίπλωμα για τη συνεπή και ευγενή χρήση του οδικού δικτύου. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που συνδύαζε το παιχνίδι με τη μάθηση και άρεσε πολύ στους μικρούς μαθητές .

20170530 102302

Περισσότερα...

Η Γ' τάξη στον Λυχνοστάτη

 Η  Γ τάξη του σχολείου μας, επισκέφτηκε το Μουσείο Λυχνοστάτης στη Χερσόνησο.

Οι μαθητές είδαν  πολλών ειδών σταφύλια, μυρίσανε ρακή, κρασί και δοκιμάσανε σταφιδωτό, μουστοκούλουρο, σταφίδες και γλυκό σταφύλι ενώ πατήσανε και σταφύλια.

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.

20171023 110215

Περισσότερα...

Εμείς και η θάλασσα

 

    Σήμερα (9.5.17) οι μαθητές των Α1 και Α2 τμημάτων επισκέφτηκαν το Ενυδρείο Κρήτης και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εμείς και η θάλασσα». Οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους, γνώρισαν πολλά είδη ψαριών και άλλων ζώων της θάλασσας και έμαθαν πολλά για τον τρόπο ζωής τους. Εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τους καρχαρίες, τις μέδουσες, και τα ψαράκια «Νέμο» και «Ντόρη»! Παρατήρησαν μικροσκοπικές γαρίδες με τη βοήθεια μεγεθυντικού φακού, είδαν αυγά ψαριών και ακόμη? έναν δύτη μέσα στη δεξαμενή! Τέλος, έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια και επέστρεψαν στο σχολείο με τις καλύτερες εντυπώσεις!

20170509 100618

Περισσότερα...

1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης 2017

  2209693     Τα σχολεία μας, και συγκεκριμένα οι Δ' Ε' και Στ' τάξεις των σχολείων μας, συμμετείχαν στην  1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης 2017 που έγινε στο Παγκρήτιο στάδιο. Η διοργάνωση είχε σκοπό να μεταφέρει το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές/τριες  , ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Περιελάμβανε τη διεξαγωγή Ολυμπιακών (με αγωνιστική μορφή) και Παραολυμπιακών αθλημάτων ενώ παράλληλα διοργανώθηκαν πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

Οι μαθητές μας έζησουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία.

Περισσότερα...

Η έκτη τάξη στο σπήλαιο Σφεντόνη Ζωνιανών

   Τα τρια τμήματα της έκτης τάξης των σχολείων μας , μαζί με ένα τμήμα της τετάρτης , επισκέφτηκε το πανέμορφο σπήλαιο Σφεντόνη που βρίσκεται στα Ζωνιανά. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία που ενθουσίασε τους μαθητές. Επισκέφτηκαν και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων "Ποταμιάνου" στο οποίο 87 κέρινα ομοιώματα σε φυσικό μέγεθος αναπαριστούν σκηνές από την ιστορία της Κρήτης. Και αυτό ξεπέρασε τις προσδοκίες μας..

IMG 1083

 

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

   

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Εκπαίδευση και Πολιτισμός" στο σχολείο μας  

25158277 1946071712071482 5111593286567520176 n

   
   

Δείτε τα όρια των σχολείων μας