Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Η Στ τάξη στο Παγκρήτιο ωδείο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο

    Οι ΣΤ' τάξεις των σχολείων μας υπό την συνοδεία των δασκάλων επισκέφθηκαν στα πλαίσια των μαθημάτων της μουσικής και της ιστορίας διαδοχικά το Παγκρήτιο ωδείο Ηρακλείου και το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας.

   Στο Παγκρήτιο ωδείο οι μαθητές παρακολούθησαν μια ολοκληρωμένη αναδρομή όλων των ιστορικών σταθμών της μουσικής από τα μέσα του 15ου αιώνα έως των αρχών του 19ου αιώνα μέσω ζωντανής μουσικής ενός συνόλου καθηγητών μουσικής του ωδείου, προεξαρχουσας της διευθύντριας του ωδείου καθηγήτριας πιάνου κας Μαρίνας Μαρία Μπιλμέζη την οποία και το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά για την ευγενική της προσφορά και την πολύτιμη βοήθεια της. Επίσης ευχαριστούμε τους καθηγητές μουσικής Εύη Καλιτσουνάκη φλάουτο, Μπάμπη Παλιό τούμπα, Μανόλη Σφακιανάκη τρομπόνι, Μιχάλη Σπυριδάκη βιολί και Μουρτζάκη Γιώργο κιθάρα.

DSC01948

   Ως δεύτερη δράση οι μαθητές επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου όπου ήρθαν σε επαφή με τα ευρήματα του Μινωικού πολιτισμού. Ειδικότερα έμαθαν για τα μουσικά όργανα των Μινωιτών και τη χρήση τους στις τελετές που λάμβαναν χώρα την περίοδο των Μινωικών χρόνων. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο μουσείο από την ξεναγό κα Μυρτώ Γεωργιάδου την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά της.    

   Την επίβλεψη και την οργάνωση της δράσης είχε η καθηγήτρια μουσικής των σχολείων μας κα Κυριακή Ρειζογλου

DSC01999

Περισσότερα...

Η Β' τάξη στον "Λυχνοστάτη"

    Όλα τα τμήματα της Β΄Τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μουσείο "ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ", όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το αμπέλι και το κρασί. Εκεί με τρόπο βιωματικό έμαθαν για τις δουλειές του αμπελουργού,ακουσαν παραμύθια,δοκίμασαν προιοντα του σταφυλιού ,πάτησαν σταφύλια στο πατητήρι,βοήθησαν την κυρία αλεπού ,έμαθαν ποικιλίες κρασιού,τραγούδησαν, χόρεψαν...διασκέδασαν. Ήταν μια υπέροχη μέρα!

45200987 217532538973917 7812415812001595392 n

 

 

Περισσότερα...

Ιστορικό μουσείο- ΄Εκθεση τροχαίας

 2017-11-09 10.06.44  Οι μαθητές της  Ε' τάξης των σχολείων μας επισκέφτηκαν το Ιστορικό μουσείο και παρακολούθησαν το πρόγραμμα ""Πρόσκληση σε Βυζαντινό Δείπνο-Γνωριμία με τη διατροφή των Βυζαντινών". 

Μέσα απο βιωματικές δραστηριότητες γνώρισαν τη διατροφή των κατοίκων του Βυζαντίου ενω περιηγήθηκαν και στις άλλες αίθουσε; του μουσείου.  

    Στη συνέχεια επισκέφτηκαν στις  εγκαταστάσεις της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας  την έθεση της Τροχαίας με θέμα Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών”.

    Οι αστυνομικοί αποκάλυψαν  μέσα από βιωματικά παιχνίδια τις αρχές της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς στους μαθητές οι οποίοι  στη συνέχεια ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους. Στο τέλος πήραν και αναμνηστικά δώρα. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή για τους μαθητές μας

 

 

 

 

  

Περισσότερα...

Η Γ΄τάξη στο αγγειοπλαστείο

  Την περασμένη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου όλα τα τμήματα της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν το αγγειοπλαστείο του κου Καπαρουνάκη στην Ανώπολη. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και στο θέμα του Μινωικού Πολιτισμού με το οποίο ασχολείται η Τρίτη τάξη.

   Τα παιδιά ,αφού ενημερώθηκαν για τη σύσταση του πηλού, για τη χρήση του πηλού τη μινωική εποχή αλλά και αργότερα ως τις μέρες μας, έπλασαν μικρά και μεγάλα αντικείμενα. Αυτά  περιμένουμε με αγωνία να ψηθούν και να μας επιστραφούν στο σχολείο για να μπορέσουμε να τα βάψουμε και να τα εκθέσουμε  στο τέλος της χρονιάς.

  Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για όλους. Ευχαριστούμε.

20180205 105313

Περισσότερα...

Η Γ' τάξη στον Λυχνοστάτη

 Η  Γ τάξη του σχολείου μας, επισκέφτηκε το Μουσείο Λυχνοστάτης στη Χερσόνησο.

Οι μαθητές είδαν  πολλών ειδών σταφύλια, μυρίσανε ρακή, κρασί και δοκιμάσανε σταφιδωτό, μουστοκούλουρο, σταφίδες και γλυκό σταφύλι ενώ πατήσανε και σταφύλια.

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.

20171023 110215

Περισσότερα...

Επίσκεψη της Ε' τάξης στη βιβλιοθήκη και στο ιατρικό μουσείο του Πανεπιστημίου

   Η Ε' τάξη τάξη των σχολείων μας επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Ηρακλείου όπου είχε την δυνατότητα να ξεναγηθεί στην Βιβλιοθήκη και στη συνέχεια στο Ιατρικό Μουσείο.

   Μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εκδρομή που άρεσε ιδιαίτερα στους μαθητές μας.

   Δείτε την ανάλογη ανάρτηση στην ηλεκτρονική εφημερίδα των σχολείων μας "ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ"

DSC09310

Περισσότερα...

1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης 2017

  2209693     Τα σχολεία μας, και συγκεκριμένα οι Δ' Ε' και Στ' τάξεις των σχολείων μας, συμμετείχαν στην  1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης 2017 που έγινε στο Παγκρήτιο στάδιο. Η διοργάνωση είχε σκοπό να μεταφέρει το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές/τριες  , ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Περιελάμβανε τη διεξαγωγή Ολυμπιακών (με αγωνιστική μορφή) και Παραολυμπιακών αθλημάτων ενώ παράλληλα διοργανώθηκαν πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

Οι μαθητές μας έζησουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία.

Περισσότερα...

Επίσκεψη στον Στείρωνα

thumbnail   Όλα τα τμήματα της τρίτης τάξης  (Γ1, Γ2, Γ3, Γ4) επισκέφτηκαν στις 16 Νοεμβρίου το ρακοκάζανο του κου Κόρσαβα στον Στείρωνα. Η επίκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Γλυκό τσαμπί σταφύλι» για το αμπέλι και τα προϊόντα του.

   Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη διαδικασία που χρειάζεται για να γίνει το αλεσμένο σταφύλι, ρακή ή κρασί. Παρακολούθησαν προσομοίωση απόσταξης σε ειδικό αποστακτήρα για να καταλάβουν πώς από τα στράφυλα ή στέμφυλα μπορεί να παραχθεί η ρακή ή τσικουδιά. Στη συνέχεια είδαν το καζάνι που βρίσκονταν σε λειτουργία και συμμετείχαν σε δέηση – σπονδή προς τους νεκρούς στο κελάρι του καζανιού. Τέλος, γεύτηκαν ωραιότατες οφτές  πατάτες που ψήνονταν στο φούρνο όση ώρα πραγματοποιούνταν το πρόγραμμα.

Η παραμονή μας ολοκληρώθηκε περίπου στις 12:30. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία που πλαισιώθηκε από γνήσια κρητική φιλοξενία.    

 

Περισσότερα...

Επίσκεψη Στ' τάξης στο καζάνι του Στείρωνα

    Την Παρασκευή 13Οκτώβρη 2017 , τα τέσσερα τμήματα της Στ' τάξης των σχολείων μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους και την διευθύντρια του 20ου δημοτικού, επισκέφτηκαν το καζάνι του  Στείρωνα Ηρακλείου.

    Οι μαθητές παρακολούθησαν από κοντά τη διαδικασία απόσταξης, ξεναγήθηκαν στις πολύ προσεγμένες εγκαταστάσεις και  έζησαν μια ξεχωριστή και αξέχαστη εμπειρία.

20171013 101910

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

   

   

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Εκπαίδευση και Πολιτισμός" στο σχολείο μας  

25158277 1946071712071482 5111593286567520176 n

   

Δείτε τα όρια των σχολείων μας