Επισκεφτείτε την νέα μας ιστοσελίδα  

Snap 2021-09-19 at 14.17.08

   

Καλώς Ορίσατε  

   

Δείτε τα όρια των σχολείων μας  

   

Σύνδεση  

   
 
   

Ημερολόγιο  

 
ημερολογιο
   

Εορτολόγιο  

 
 
   

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Εκπαίδευση και Πολιτισμός" στο σχολείο μας  

25158277 1946071712071482 5111593286567520176 n

   
   

Που θα μας βρείτε  

   

Αφήστε το μήνυμά σας  

   

Μετρητής επισκέψεων  

 

   

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

(αναδημοσίευση απο την εφημερίδα του σχολείου μας "ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ")
 
απο το μαθητή του Ε2 Θεόφιλο Μ.
   Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, τα τμήματα Ε1 και  Ε2  της Ε΄ Δημοτικού επισκεφτήκαμε το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, για να ξεναγηθούμε στην ιστορία της Κρήτης από τα Βυζαντινά χρόνια έως τη σημερινή εποχή. Επίσης συμμετείχαμε σε ένα πρόγραμμα του μουσείου, για την διατροφή στην Βυζαντινή περίοδο.
 

 
                Πριν από την επίσκεψη στο μουσείο, όλα τα παιδιά βρήκαν και έγραψαν πληροφορίες για την διατροφή στο Βυζάντιο, για να είμαστε ενημερωμένοι για το θέμα που είχε η επίσκεψη. Οι εργασίες των παιδιών με τις πληροφορίες που είχαν συλλέξει, διαβάστηκαν μέσα στις τάξεις.
                Όταν φτάσαμε στο μουσείο,

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η Γ΄τάξη στο αγγειοπλαστείο

  Την περασμένη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου όλα τα τμήματα της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν το αγγειοπλαστείο του κου Καπαρουνάκη στην Ανώπολη. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και στο θέμα του Μινωικού Πολιτισμού με το οποίο ασχολείται η Τρίτη τάξη.

   Τα παιδιά ,αφού ενημερώθηκαν για τη σύσταση του πηλού, για τη χρήση του πηλού τη μινωική εποχή αλλά και αργότερα ως τις μέρες μας, έπλασαν μικρά και μεγάλα αντικείμενα. Αυτά  περιμένουμε με αγωνία να ψηθούν και να μας επιστραφούν στο σχολείο για να μπορέσουμε να τα βάψουμε και να τα εκθέσουμε  στο τέλος της χρονιάς.

  Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για όλους. Ευχαριστούμε.

20180205 105313

Διαβάστε περισσότερα: Η Γ΄τάξη στο αγγειοπλαστείο

Πεζοπορία στο Κουναβιανό φαράγγι

  Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης με τους γονείς τους και εκπαιδευτικούς περπάτησαν το Κουναβιανό φαράγγι. Η οργάνωση της πεζοπορίας οργανώθηκε από την κ. Μηλαθιανάκη Μαριλένας δασκάλα του Γ2 .

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της «Μελέτης Περιβάλοντος» και του προγράμματος Erasmus ?Love Natura-Live Natutality?

Επίσκεψη της Ε' τάξης στη βιβλιοθήκη και στο ιατρικό μουσείο του Πανεπιστημίου

   Η Ε' τάξη τάξη των σχολείων μας επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Ηρακλείου όπου είχε την δυνατότητα να ξεναγηθεί στην Βιβλιοθήκη και στη συνέχεια στο Ιατρικό Μουσείο.

   Μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εκδρομή που άρεσε ιδιαίτερα στους μαθητές μας.

   Δείτε την ανάλογη ανάρτηση στην ηλεκτρονική εφημερίδα των σχολείων μας "ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ"

DSC09310

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη της Ε' τάξης στη βιβλιοθήκη και στο ιατρικό μουσείο του Πανεπιστημίου

Η Στ τάξη στο Παγκρήτιο ωδείο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο

    Οι ΣΤ' τάξεις των σχολείων μας υπό την συνοδεία των δασκάλων επισκέφθηκαν στα πλαίσια των μαθημάτων της μουσικής και της ιστορίας διαδοχικά το Παγκρήτιο ωδείο Ηρακλείου και το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας.

   Στο Παγκρήτιο ωδείο οι μαθητές παρακολούθησαν μια ολοκληρωμένη αναδρομή όλων των ιστορικών σταθμών της μουσικής από τα μέσα του 15ου αιώνα έως των αρχών του 19ου αιώνα μέσω ζωντανής μουσικής ενός συνόλου καθηγητών μουσικής του ωδείου, προεξαρχουσας της διευθύντριας του ωδείου καθηγήτριας πιάνου κας Μαρίνας Μαρία Μπιλμέζη την οποία και το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά για την ευγενική της προσφορά και την πολύτιμη βοήθεια της. Επίσης ευχαριστούμε τους καθηγητές μουσικής Εύη Καλιτσουνάκη φλάουτο, Μπάμπη Παλιό τούμπα, Μανόλη Σφακιανάκη τρομπόνι, Μιχάλη Σπυριδάκη βιολί και Μουρτζάκη Γιώργο κιθάρα.

DSC01948

   Ως δεύτερη δράση οι μαθητές επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου όπου ήρθαν σε επαφή με τα ευρήματα του Μινωικού πολιτισμού. Ειδικότερα έμαθαν για τα μουσικά όργανα των Μινωιτών και τη χρήση τους στις τελετές που λάμβαναν χώρα την περίοδο των Μινωικών χρόνων. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο μουσείο από την ξεναγό κα Μυρτώ Γεωργιάδου την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά της.    

   Την επίβλεψη και την οργάνωση της δράσης είχε η καθηγήτρια μουσικής των σχολείων μας κα Κυριακή Ρειζογλου

DSC01999

Διαβάστε περισσότερα: Η Στ τάξη στο Παγκρήτιο ωδείο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Επίσκεψη στον Στείρωνα

thumbnail   Όλα τα τμήματα της τρίτης τάξης  (Γ1, Γ2, Γ3, Γ4) επισκέφτηκαν στις 16 Νοεμβρίου το ρακοκάζανο του κου Κόρσαβα στον Στείρωνα. Η επίκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Γλυκό τσαμπί σταφύλι» για το αμπέλι και τα προϊόντα του.

   Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη διαδικασία που χρειάζεται για να γίνει το αλεσμένο σταφύλι, ρακή ή κρασί. Παρακολούθησαν προσομοίωση απόσταξης σε ειδικό αποστακτήρα για να καταλάβουν πώς από τα στράφυλα ή στέμφυλα μπορεί να παραχθεί η ρακή ή τσικουδιά. Στη συνέχεια είδαν το καζάνι που βρίσκονταν σε λειτουργία και συμμετείχαν σε δέηση ? σπονδή προς τους νεκρούς στο κελάρι του καζανιού. Τέλος, γεύτηκαν ωραιότατες οφτές  πατάτες που ψήνονταν στο φούρνο όση ώρα πραγματοποιούνταν το πρόγραμμα.

Η παραμονή μας ολοκληρώθηκε περίπου στις 12:30. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία που πλαισιώθηκε από γνήσια κρητική φιλοξενία.    

 

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη στον Στείρωνα

Η Β' τάξη στον "Λυχνοστάτη"

    Όλα τα τμήματα της Β΄Τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μουσείο "ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ", όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το αμπέλι και το κρασί. Εκεί με τρόπο βιωματικό έμαθαν για τις δουλειές του αμπελουργού,ακουσαν παραμύθια,δοκίμασαν προιοντα του σταφυλιού ,πάτησαν σταφύλια στο πατητήρι,βοήθησαν την κυρία αλεπού ,έμαθαν ποικιλίες κρασιού,τραγούδησαν, χόρεψαν...διασκέδασαν. Ήταν μια υπέροχη μέρα!

45200987 217532538973917 7812415812001595392 n

 

 

Διαβάστε περισσότερα: Η Β' τάξη στον "Λυχνοστάτη"

Ιστορικό μουσείο- ΄Εκθεση τροχαίας

 2017-11-09 10.06.44  Οι μαθητές της  Ε' τάξης των σχολείων μας επισκέφτηκαν το Ιστορικό μουσείο και παρακολούθησαν το πρόγραμμα ""Πρόσκληση σε Βυζαντινό Δείπνο-Γνωριμία με τη διατροφή των Βυζαντινών". 

Μέσα απο βιωματικές δραστηριότητες γνώρισαν τη διατροφή των κατοίκων του Βυζαντίου ενω περιηγήθηκαν και στις άλλες αίθουσε; του μουσείου.  

    Στη συνέχεια επισκέφτηκαν στις  εγκαταστάσεις της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας  την έθεση της Τροχαίας με θέμα ?Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών?.

    Οι αστυνομικοί αποκάλυψαν  μέσα από βιωματικά παιχνίδια τις αρχές της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς στους μαθητές οι οποίοι  στη συνέχεια ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους. Στο τέλος πήραν και αναμνηστικά δώρα. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή για τους μαθητές μας

 

 

 

 

  

Διαβάστε περισσότερα: Ιστορικό μουσείο- ΄Εκθεση τροχαίας

Υποκατηγορίες

 • 2014-2015
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  1
 • 2013-2014
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  3
 • 2012-2013
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  8
 • 2015-2016
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  6
 • 2016-2017
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  3
 • 2017-2018
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  7
 • 2018-2019
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  2
 • 2019-2020

  2019-2020

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  2