Επισκεφτείτε την νέα μας ιστοσελίδα  

Snap 2021-09-19 at 14.17.08

   

Καλώς Ορίσατε  

   

Δείτε τα όρια των σχολείων μας  

   

Σύνδεση  

   
 
   

Ημερολόγιο  

 
ημερολογιο
   

Εορτολόγιο  

 
 
   

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Εκπαίδευση και Πολιτισμός" στο σχολείο μας  

25158277 1946071712071482 5111593286567520176 n

   
   

Που θα μας βρείτε  

   

Αφήστε το μήνυμά σας  

   

Μετρητής επισκέψεων  

 

   

2017-2018

Η Γ΄τάξη στο αγγειοπλαστείο

  Την περασμένη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου όλα τα τμήματα της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν το αγγειοπλαστείο του κου Καπαρουνάκη στην Ανώπολη. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και στο θέμα του Μινωικού Πολιτισμού με το οποίο ασχολείται η Τρίτη τάξη.

   Τα παιδιά ,αφού ενημερώθηκαν για τη σύσταση του πηλού, για τη χρήση του πηλού τη μινωική εποχή αλλά και αργότερα ως τις μέρες μας, έπλασαν μικρά και μεγάλα αντικείμενα. Αυτά  περιμένουμε με αγωνία να ψηθούν και να μας επιστραφούν στο σχολείο για να μπορέσουμε να τα βάψουμε και να τα εκθέσουμε  στο τέλος της χρονιάς.

  Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για όλους. Ευχαριστούμε.

20180205 105313

Διαβάστε περισσότερα: Η Γ΄τάξη στο αγγειοπλαστείο

Η Γ' τάξη στον Λυχνοστάτη

 Η  Γ τάξη του σχολείου μας, επισκέφτηκε το Μουσείο Λυχνοστάτης στη Χερσόνησο.

Οι μαθητές είδαν  πολλών ειδών σταφύλια, μυρίσανε ρακή, κρασί και δοκιμάσανε σταφιδωτό, μουστοκούλουρο, σταφίδες και γλυκό σταφύλι ενώ πατήσανε και σταφύλια.

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.

20171023 110215

Διαβάστε περισσότερα: Η Γ' τάξη στον Λυχνοστάτη

Επίσκεψη της Ε' τάξης στη βιβλιοθήκη και στο ιατρικό μουσείο του Πανεπιστημίου

   Η Ε' τάξη τάξη των σχολείων μας επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Ηρακλείου όπου είχε την δυνατότητα να ξεναγηθεί στην Βιβλιοθήκη και στη συνέχεια στο Ιατρικό Μουσείο.

   Μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εκδρομή που άρεσε ιδιαίτερα στους μαθητές μας.

   Δείτε την ανάλογη ανάρτηση στην ηλεκτρονική εφημερίδα των σχολείων μας "ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ"

DSC09310

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη της Ε' τάξης στη βιβλιοθήκη και στο ιατρικό μουσείο του Πανεπιστημίου

1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης 2017

  2209693     Τα σχολεία μας, και συγκεκριμένα οι Δ' Ε' και Στ' τάξεις των σχολείων μας, συμμετείχαν στην  1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης 2017 που έγινε στο Παγκρήτιο στάδιο. Η διοργάνωση είχε σκοπό να μεταφέρει το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές/τριες  , ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Περιελάμβανε τη διεξαγωγή Ολυμπιακών (με αγωνιστική μορφή) και Παραολυμπιακών αθλημάτων ενώ παράλληλα διοργανώθηκαν πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

Οι μαθητές μας έζησουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία.

Διαβάστε περισσότερα: 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης 2017

Επίσκεψη στον Στείρωνα

thumbnail   Όλα τα τμήματα της τρίτης τάξης  (Γ1, Γ2, Γ3, Γ4) επισκέφτηκαν στις 16 Νοεμβρίου το ρακοκάζανο του κου Κόρσαβα στον Στείρωνα. Η επίκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Γλυκό τσαμπί σταφύλι» για το αμπέλι και τα προϊόντα του.

   Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη διαδικασία που χρειάζεται για να γίνει το αλεσμένο σταφύλι, ρακή ή κρασί. Παρακολούθησαν προσομοίωση απόσταξης σε ειδικό αποστακτήρα για να καταλάβουν πώς από τα στράφυλα ή στέμφυλα μπορεί να παραχθεί η ρακή ή τσικουδιά. Στη συνέχεια είδαν το καζάνι που βρίσκονταν σε λειτουργία και συμμετείχαν σε δέηση ? σπονδή προς τους νεκρούς στο κελάρι του καζανιού. Τέλος, γεύτηκαν ωραιότατες οφτές  πατάτες που ψήνονταν στο φούρνο όση ώρα πραγματοποιούνταν το πρόγραμμα.

Η παραμονή μας ολοκληρώθηκε περίπου στις 12:30. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία που πλαισιώθηκε από γνήσια κρητική φιλοξενία.    

 

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη στον Στείρωνα

Επίσκεψη Στ' τάξης στο καζάνι του Στείρωνα

    Την Παρασκευή 13Οκτώβρη 2017 , τα τέσσερα τμήματα της Στ' τάξης των σχολείων μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους και την διευθύντρια του 20ου δημοτικού, επισκέφτηκαν το καζάνι του  Στείρωνα Ηρακλείου.

    Οι μαθητές παρακολούθησαν από κοντά τη διαδικασία απόσταξης, ξεναγήθηκαν στις πολύ προσεγμένες εγκαταστάσεις και  έζησαν μια ξεχωριστή και αξέχαστη εμπειρία.

20171013 101910

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη Στ' τάξης στο καζάνι του Στείρωνα

Ιστορικό μουσείο- ΄Εκθεση τροχαίας

 2017-11-09 10.06.44  Οι μαθητές της  Ε' τάξης των σχολείων μας επισκέφτηκαν το Ιστορικό μουσείο και παρακολούθησαν το πρόγραμμα ""Πρόσκληση σε Βυζαντινό Δείπνο-Γνωριμία με τη διατροφή των Βυζαντινών". 

Μέσα απο βιωματικές δραστηριότητες γνώρισαν τη διατροφή των κατοίκων του Βυζαντίου ενω περιηγήθηκαν και στις άλλες αίθουσε; του μουσείου.  

    Στη συνέχεια επισκέφτηκαν στις  εγκαταστάσεις της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας  την έθεση της Τροχαίας με θέμα ?Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών?.

    Οι αστυνομικοί αποκάλυψαν  μέσα από βιωματικά παιχνίδια τις αρχές της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς στους μαθητές οι οποίοι  στη συνέχεια ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους. Στο τέλος πήραν και αναμνηστικά δώρα. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή για τους μαθητές μας

 

 

 

 

  

Διαβάστε περισσότερα: Ιστορικό μουσείο- ΄Εκθεση τροχαίας