Σεμινάρια - Επιμορφώσεις

Ο καρδιολόγος κ. Αντώνης Πιτταροκοίλης στα σχολεία μας

Η καρδιά μας χτυπάει δυνατά... όταν τρεφόμαστε σωστά!
 
  Η καρδιά μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματός μας. Για να μπορεί όμως να λειτουργεί σωστά πρέπει και εμείς να την φροντίζουμε. Η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι απαραίτητες για την καρδιά και το σώμα μας. Αυτά και πολλά ακόμη εξήγησε στα τμήματα της Στ’ τάξης του σχολείου μας ο καρδιολόγος κ. Αντώνης Πιτταροκοίλης που επισκέφτηκε εκ μέρους του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας την Παρασκευή το σχολείο μας. Τον ευχαριστούμε θερμά για την παρουσίασή του και για τις συμβουλές του!
 
thumbnail

Ενδοσχολική επιμόρφωση στη Ρομποτική

  Την Τετάρτη 1/2/2017 πραγματοποιήθηκε στα σχολεία μας  ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα την Ρομποτική. Την επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτές του 1ου Ε.Κ. Ηρακλείου Μαρίνα Μπατζανακάκη ( Eκπαιδευτικός ΠΕ17, Ηλεκτρονικός) ,Φανιουδάκης Βασίλειος (Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΤΕΙ) και Σφακιανάκη Πελαγία (Eκπαιδευτικός ΠΕ17, Ηλεκτρονικός). Μια ενδιαφέρουσα επιμόρφωση που ενθουσίασε τους εκπαιδευτικούς και έδωσε το ερέθισμα για  περαιτέρω ενασχόληση με το αντικείμενο.

DSC07813

Περισσότερα...

Σεμινάριο παρασκευής κεριών .

    2012-12-13 18.01.20 Για την παρασκευή κεριών, ήταν το ενδοσχολικό σεμινάριο που παρουσίασε η μουσικός μας κα Ρέιζογλου Κυριακή .

 

Περισσότερα...

Το 4ο Εθνικό Σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Pri-Sci-Net στο σχολείο μας

 DSC04937 Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν/μιου Κρήτης διοργάνωσε στο σχολείο μας, την Παρασκευή 30 Μαΐου και το Σάββατο 31 Μαΐου 2014, επιμορφωτικό σεμινάριο με τη συμμετοχή 30 εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης, με θέμα «την διερευνητική προσέγγιση στη διδασκαλία των ΦΕ σε μαθητές 6-8 ετών» στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Pri-Sci-Net. Η Επιστημονική υπεύθυνη του Προγράμματος  ,η κ. Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βιολογίας και Π Ε,ήταν και η εισηγήτρια του σεμιναρίου σε συνεργασία με τον κ. Νεκτάριο Τσαγλιώτη, Δάσκαλο, υπεύθυνο του Εργαστηριου ΦΕ στο 9ο ΔΣ Ρεθύμνου.

Περισσότερα...

Σεμινάρια για τη "μη βία"

logo   Στο χώρο του σχολείου μας πραγματοποιούνται σεμινάρια απο τον οργανισμό  "Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία "(ΚΧΠΒ) με ενδιαφέροντα θέματα που βλέπετε πιο κάτω. Τα σεμινάρια είναι διάρκειας...

Περισσότερα...

Ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία

Ο κος Σπύρου Γιώργος, πρόεδρος του εθελοντικού συνδέσμου "ΑιματοΚρήτης" ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς και το σύλλογο γονέων του σχολείου μας για τις δράσεις του συνδέσμου και αποφασίστηκε η διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας στο σχολείο μας.

Περισσότερα...

Σεμιναριο παρασκευής σαπουνιού

Στα πλαrrίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης , η κ. Κυριακή,παρουσίασε στους συναδέλφους του σχολείου την διαδικασία παρασκευής σαπουνιού. Δείτε φωτογραφίες:

Περισσότερα...

Εσπερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό

   F1"Τρομάζω!...τον εαυτό μου ή τους άλλους; Προσεγγίζοντας το σχολικό εκφοβισμό" είναι ο τίτλος του σε σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο σχολείο μας στα πλάισια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης. Διοργανώθηκε απο τη σχολική σύμβουλο της περιφέρειάς μας κα Στέλλα Κουτσουράκη και συμμετείχαν οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. 

 

Περισσότερα...

Σεμινάριο του ΚΕΣΑΝ

  Τη φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας επιμορφωτικό σεμινάριο απο στελέχη του ΚΕΣΑΝ Ηρακλείου , ύστερα απο πρωτοβουλία της σχολικής συμβούλου κας Στέλλας Κουτσουράκη με θέμα:"Δυναμική των ομάδων:Βασικές αρχές; και ζητήματα της εργασίας σε ομάδες". Ενα πολύ πετυχημένο και χρήσιμο  σεμινάριο  απο όπου δείτε φωτογραφίες:

Περισσότερα...

   

   

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Εκπαίδευση και Πολιτισμός" στο σχολείο μας  

25158277 1946071712071482 5111593286567520176 n

   

Δείτε τα όρια των σχολείων μας