Επισκεφτείτε την νέα μας ιστοσελίδα  

Snap 2021-09-19 at 14.17.08

   

Καλώς Ορίσατε  

   

Δείτε τα όρια των σχολείων μας  

   

Σύνδεση  

   
 
   

Ημερολόγιο  

 
ημερολογιο
   

Εορτολόγιο  

 
 
   

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Εκπαίδευση και Πολιτισμός" στο σχολείο μας  

25158277 1946071712071482 5111593286567520176 n

   
   

Που θα μας βρείτε  

   

Αφήστε το μήνυμά σας  

   

Μετρητής επισκέψεων  

 

   

2013-2014

Πάμε πλατεία;..απο το Ε2 και το Ε3

 Η απόφασή μας, σε συνεργασία με τους μαθητές μας, να ασχοληθούμε με τις σημαντικότερες πλατείες του Δήμου Ηρακλείου, προέκυψε από την ανάγκη να γνωρίσουμε όλοι μας, τις πλατείες και την ιστορία τους. Και λέμε «όλοι μας», γιατί κι εμείς οι «μεγάλοι» πολλές φορές έχουμε άγνοια για την ίδια μας την πόλη. Διασχίζουμε την πόλη, σταματάμε στις πλατείες της, μα ξεχνούμε ή δεν γνωρίζουμε επαρκώς την ιστορία τους και τη διαδρομή τους στο χρόνο. Το ταξίδι μας λοιπόν , βοήθησε όλους μας, ώστε να ανακαλύψουμε και πάλι την ίδια μας την πόλη, που ζούμε και εργαζόμαστε.

Το πρώτο βήμα ήταν....

"Στο πρόγραμμα "Πάμε πλατεία!" συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Τακτικάκη Αγγελική, Τριαματάκης Νικόλαος, Ρεϊζογλου Κυριακή, Joana Valente, Αγγελάκη Εμμανουέλα, Μαράκη Χρυσή."

 

Διαβάστε περισσότερα: Πάμε πλατεία;..απο το Ε2 και το Ε3

Ηλεκτρονική εφημερίδα απο την Στ΄τάξη

  Snap 2014-01-16 at 16.56.05  Η Στ' τάξη του σχολείου μας συνεχίζει,  κατα τη σχολική χρονιά 2013-2014, τη λειτουργία της ηλεκτρονικής εφημερίδαςτου σχολείου μας με τίτλο "ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ" υπο την επίβλεψη των δασκάλων των τάξεων κας Δέσποινας Αγγελάκη, κας Ειρήνης Στρούμπα  και της κας Αιμιλίας  Ειδήσεις, σχόλια, συνεντέυξεις και άλλα ενδιαφέροντα θέματα θα βρει ο επισκέπτης της σελίδας , για δευτερη συνεχόμενη χρονιά , στη διεύθυνση http://tamathatetanea.blogspot.gr/

Τρέχει, τρέχει το νερό? απο την Δ' τάξη.

DSC00194   Το πρόγραμμά μας κορυφώθηκε με την επίσκεψή μας στο ΚΠΕ Βάμου και όχι μόνο!!

Διήμερη εκδρομή λοιπόν, μιας και το ΚΠΕ βρίσκεται στα Χανιά!

Ξεκινήσαμε την Τρίτη το πρωί από το σχολείο με πρώτη στάση το φαράγγι του Αγίου Αντωνίου στον Πατσό Ρεθύμνου. Περπατήσαμε μέσα στην καταπράσινη φύση απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα και θαυμάζοντας το γάργαρο νερό να τρέχει από κάτω!

Την άλλη μέρα μετά το πρωινό μας πήγαμε στο ΚΠΕ Βάμου.

Ενημερωθήκαμε για το νερό στον πλανήτη μας, γευτήκαμε......

Διαβάστε περισσότερα: Τρέχει, τρέχει το νερό? απο την Δ' τάξη.

Ταξίδι στην χώρα των παραμυθιών (απο το Β4)

DSC01666Το Β΄4 συνεχίζει το ταξίδι του στη χώρα των παραμυθιών. Με αφορμή τη σχολική γιορτή της 17ης Νοεμβρίου πιάσαμε στα χέρια μας το υπέροχο και τόσο διαχρονικό παραμύθι της Ευγενίας Φακίνου την «Τενεκεδούπολη».

Διαβάστε περισσότερα: Ταξίδι στην χώρα των παραμυθιών (απο το Β4)

" My country?s A-Z " (απο το Ε1)

  Οι μαθητές του Ε1 ολοκλήρωσαν  το πρόγραμμα e-twinning με θέμα "my country a-z". Δείτε όλες τις παρουσιάσεις μαζεμένες καθώς και ένα Quiz σε σχέση με αυτές.

 
Snap 2014-05-02 at 20.41.50
 

Διαβάστε περισσότερα: " My country?s A-Z " (απο το Ε1)

Happy European Day of Languages (απο το Ε1)

http://new-twinspace.etwinning.net/eun-ts-2012-theme/images/ts/title_etwinning.gif  

    Το Ε1 τμήμα  του σχολείου μας συμετείχε φέτος στο e-Twinning έργο Happy European Day of Languages. Λεπτομέρειες στο ιστολόγιο του Ε1

Ενημέρωση για θέματα κυκλοροφοριακής αγωγής απο την τροχαία Ηρακλείου

    DSC04721Την  Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 επισκέφτηκαν το σχολείο μας ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου κ. Μανόλης Χρυσός και η Αξιωματικός κ. Ειρήνη Βερεράκη, για να ενημερώσουν τους μαθητές σχετικά με θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Ενημέρωσαν πρώτα τους μαθητές της Β΄τάξης, οι οποίοι ασχολούνται με το θέμα αυτό και έπειτα τους μαθητές της Στ΄τάξης, οι οποίοι δούλεψαν στο μάθημα της Γλώσσας μία ενότητα σχετική με τα ατυχήματα.
Αρχικά...

Διαβάστε περισσότερα: Ενημέρωση για θέματα κυκλοροφοριακής αγωγής απο την τροχαία Ηρακλείου