Επισκεφτείτε την νέα μας ιστοσελίδα  

Snap 2021-09-19 at 14.17.08

   

Καλώς Ορίσατε  

   

Δείτε τα όρια των σχολείων μας  

   

Σύνδεση  

   
 
   

Ημερολόγιο  

 
ημερολογιο
   

Εορτολόγιο  

 
 
   

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Εκπαίδευση και Πολιτισμός" στο σχολείο μας  

25158277 1946071712071482 5111593286567520176 n

   
   

Που θα μας βρείτε  

   

Αφήστε το μήνυμά σας  

   

Μετρητής επισκέψεων  

 

   

2017-2018

Ενημέρωση απο το ΕΣΔΑΚ γιατη χρήση της πλαστικής σακούλας

  Η κα Μπορμπουδάκη Πόπη , υπεύθυνη του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κο Μαμουλάκη επισκέφτηκαν τα σχολεία μας και ενημέρωσαν τους μαθητές μας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της χρήσης της πλαστικής σακούλας. Απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις των μαθητών και στο τέλος μοίρασαν σε όλους από μια τσάντα πολλαπλών χρήσεων. Τους ευχαριστούμε θερμά.

DSC09789

Διαβάστε περισσότερα: Ενημέρωση απο το ΕΣΔΑΚ γιατη χρήση της πλαστικής σακούλας

Η χορωδία μας στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο

  Στα σχολεία μας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  το 2ο Πανελληνιο Συνέδριο "Εκπαίδευση και Πολιτισμός: Σχέσεις και προοπτικές".

   Η χορωδία του σχολείου μας ήταν εκεί και υποδέχτηκε τους συνέδρους με πολύ όμορφα τραγούδια και με ομολογουμένως εκπλητική ερμηνεία υπο την καθοδήγηση της κας Ρέιζογλου Κυριακής.

DSC09588

Διαβάστε περισσότερα: Η χορωδία μας στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο

"Η μάχη της Κρήτης" απο το ΚΕΚΟΙΦ Ηρακλείου

   Έναν διαφορετικό εορτασμό της Μάχης της Κρήτης είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν τη φετινή χρονιά οι μαθητές των σχολείων μας. Τον διοργάνωσε και τον παρουσίασε το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων αγίου Ιωάννη. Η χορωδία τους παρουσίασε πολύ όμορφα τραγούδια σχετικά με την μάχη ενώ ο κος Καλουρής μίλησε στα παιδιά για τα γεγονότα και τους παρουσίασε υλικό της εποχής. Παράλληλα προβλήθηκε και ένα σπάνιο ντοκιμαντέρ της Αυστραλιανής τηλεόρασης για την συγκεκριμένη μάχη. Υπεύθυνη για τη διοργάνωση ήταν η κοινωνική λειτουργός κα Γαϊτανάκη Ελένη. Ανυπομονούμε για μια επόμενη επίσκεψή τους.

DSC09728

Διαβάστε περισσότερα: "Η μάχη της Κρήτης" απο το ΚΕΚΟΙΦ Ηρακλείου

Μινωικό δρώμενο απο το Γ4

  Το Γ4 τμήμα του σχολείου μας παρουσίασε ένα μινωικό δρώμενο στα πλαίσια της τελετής λήξης του 2ου Πανελλήνιου συνέδριου "Εκπαίδεση και Πολιτισμός" που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας . Μιά εκπληκτική αναπαράσταση της ζωής των Μινωιτών που ενθουσίασε όλους τους παρευρισκόμενους θεατές. Υπο την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Παναγιωτάκης Τριανταφυλλιάς και της γυμνάστριας κας Πλουμίδου Νίκης.

DSC09631

Διαβάστε περισσότερα: Μινωικό δρώμενο απο το Γ4

Η χορωδία μας στο 4ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών

   Η χορωδία του σχολείου μας συμμετείχε και φέτος στην μουσική και πολιτιστική συνάντηση των σχολικών χορωδιών που οργάνωσε η Μουσικοπαιδαγωγικη ομάδα Τζαμ Τζαμ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Δ. Θεοτοκόπουλος . Οι μαθητές μας , υπό την καθοδήγηση της δασκάλας μουσικής του σχολείου μας κας Ρέιζογλου Κυριακής, ενθουσίασαν με την ερμηνεία των τραγουδιών τους τους  θεατές και μας έκαναν για άλλη μια φορά περήφανους. 

32440397 10214110214982625 488100355763077120 n

Διαβάστε περισσότερα: Η χορωδία μας στο 4ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2018

  Με τραγούδια, παρουσιάσεις και δρώμενα γιορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στα σχολεία μας. Την ευθύνη της πολύ πετυχημένης εκδήλωσης είχε το Στ2 τμήμα.

Την παράσταση έκλεψε το θέατρο σκιών "Ο Καραγκιόζης και ο Αθανάσιος Διάκος' που παίχτηκε απο τον μαθητή του Στ2 Γιώργο Ασλάνογλου.

Το 2ο Παννελλήνιο Συνέδριο"ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"στα σχολεία μας

   Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ :Σχέσεις και προοπτικές» φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο από την Παρασκευή 20 εως την Κυριακή 22 του Απρίλη το σχολείο μας.

Ένα συνέδριο που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου

(Διαβάστε και τα άρθρα απο το ekriti.gr και τo patris.gr)

Δείτε ενδεικτικά στιγμιότυπα .

 1111

DSC09590

 

Διαβάστε περισσότερα: Το 2ο Παννελλήνιο Συνέδριο"ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"στα σχολεία μας

Χελιδονίσματα από το Β2

  Μιας και μπήκαμε στον Μάρτιο, οι μικροί μαθητές του Β2 αποφάσισαν να καλωσορίσουν την άνοιξη στο σχολείο μας τραγουδώντας μας τα κάλαντα της άνοιξης, τα γνωστά "χελιδονίσματα". Κάθε παιδί κρατούσε ένα ξυλαράκι, που επάνω του ήταν στερεωμένο ένα χάρτινο χελιδόνι με ένα κουδουνάκι στο λαιμό. Τα κορίτσια φόρεσαν ανοιξιάτικα στεφανάκια και κρατούσαν καλαθάκια με λουλούδια.
Τα "χελιδονίσματα" είναι ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στα παλιότερα χρόνια. Από την 1η μέχρι την 21η του Μάρτη τα παιδιά συνήθιζαν να γυρνάνε τα σπίτια και να λένε τα χελιδονίσματα. Η οικοδέσποινα κάθε σπιτιού τούς πρόσφερε ένα κέρασμα. Έτσι και οι διευθύντριές μας πρόσφεραν στα παιδιά από ένα σοκολατάκι, για να τα ευχαριστήσουν που έδωσαν μια ανοιξιάτικη νότα στη σημερινή μέρα!,
 20180309 082240                     20180309 115716