Επισκεφτείτε την νέα μας ιστοσελίδα  

Snap 2021-09-19 at 14.17.08

   

Καλώς Ορίσατε  

   

Δείτε τα όρια των σχολείων μας  

   

Σύνδεση  

   
 
   

Ημερολόγιο  

 
ημερολογιο
   

Εορτολόγιο  

 
 
   

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Εκπαίδευση και Πολιτισμός" στο σχολείο μας  

25158277 1946071712071482 5111593286567520176 n

   
   

Που θα μας βρείτε  

   

Αφήστε το μήνυμά σας  

   

Μετρητής επισκέψεων  

 

   

2015-2016

Το Ε2 στο ΚΑΠΗ για τη μάχη της Κρήτης

DSC07240  Την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης τίμησαν εργαζόμενοι και μέλη στο ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ Αγίου Ιωάννη με μία μικρή εκδήλωση την, Πέμπτη 19 Μαΐου στο χώρο του κέντρου. Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πτωχοκομείο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού και το τμήμα Ε1 του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Στον όμορφο χώρο του ΚΑΠΗ υπήρχε έκθεση φωτογραφικού υλικού καθώς και μέρος από τη συλλογή στρατιωτικού υλικού του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου του κ. Δημήτρη Καλουρή. Παρουσιάστηκε το χρονικό της Μάχης της Κρήτης , η χορωδία του ΚΑΠΗ, με τη συνοδεία των μαθητών μας τραγούδησε σχετικά παραδοσιακά τραγούδια.

Η φιλοξενία των παππούδων και γιαγιάδων του ΚΑΠΗ ήταν υποδειγματική και συγκινητική και τους ευχαριστούμε για το μοίρασμα των αναμνήσεών τους.

Διαβάστε περισσότερα: Το Ε2 στο ΚΑΠΗ για τη μάχη της Κρήτης

Τα σχολεία μας στο Παγκρήτιο στάδιο

DSC04880    Τα σχολεία μας επισκέφτηκαν το Παγκρήτιο στάδιο και έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα "Γνώρισε και εσυ το Παγκρήτιο στάδιο και τα Ολυμπιακά αθλήματα". Μια δραστηριότητα που υλοποιήθηκε απο τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα Ηρακλείου και ενθουσίασε τους μαθητές μας. 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα: Τα σχολεία μας στο Παγκρήτιο στάδιο

Η Ε' τάξη στη βιβλιοθήκη του δήμου

 2016-04-12 09.40.16 Την βιβλιοθήκη καθώς και τις υπηρεσίες ψηφιακής ξενάγησης του δήμου Ηρακλείου που στεγάζεται στο κτίιριο της  Βικελαίας βιβλιοθήκης , επισκέφτηκαν οι μαθητές της Ε΄τάξης του σχολείου μας. Δείτε φωτογραφίες.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα: Η Ε' τάξη στη βιβλιοθήκη του δήμου

«ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΣΠΟΡΕΣ» Πήγαμε κι εμείς

DSC06392    Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 09:00 π.μ. στο «Πάρκο Ερυθραίας» - περιοχή Αγίου Ιωάννη και Μεσαμπελιών- πραγματοποιήθηκε καλλιέργεια ελεύθερου Δημοτικού χώρου με όργωμα με τον παραδοσιακό τρόπο (άλογο ? αλέτρι), σπορά παραδοσιακών σπόρων, δημητριακών και φύτεμα λαχανικών ντόπιων ποικιλιών. Οι μαθητές  συμμετείχαν στην καλλιέργεια και τη σπορά. Κατασκευάστηκαν σκιάχτρα και άκούσαν χρήσιμες πληροφορίες για την οικολογική καλλιέργεια της γης και τη σύνδεσή της με την παράδοση.

Ήταν μια πρωτοβουλία της ομάδας πολιτών «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ». Τα σχολεία μας ήταν εκεί.

 

 

Διαβάστε περισσότερα: «ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΣΠΟΡΕΣ» Πήγαμε κι εμείς

Η Ε' τάξη στο Πανεπιστήμιο

2016-03-31 11.22.25   Η Ε' τάξεις των σχολείων μας επισκέφτηκαν το χώρο του Πανεπιστημίου. Ξεναγήθηκαν στη βιβλιοθήκη του ιδρύματος και μάθανε για την οργάνωση και τον τρόπο δανεισμού καθώς και για την φύλαξη και συντήρηση των βιβλίων. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο εργαστήριο Φυσικής και κατέληξαν στο Βιολογικό τμήμα όπου πειραματίστηκαν με τις τροφές και τα συστατικά τους. Στο τέλος γνώρισαν και προγραμμάτισαν με την γλώσσα προγραμματισμού Scratch, στο εργαστήριο πληροφορικής. 

Διαβάστε περισσότερα: Η Ε' τάξη στο Πανεπιστήμιο

Θα είμαστε κι εμείς εκεί

aa