Επισκεφτείτε την νέα μας ιστοσελίδα  

Snap 2021-09-19 at 14.17.08

   

Καλώς Ορίσατε  

   

Δείτε τα όρια των σχολείων μας  

   

Σύνδεση  

   
 
   

Ημερολόγιο  

 
ημερολογιο
   

Εορτολόγιο  

 
 
   

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Εκπαίδευση και Πολιτισμός" στο σχολείο μας  

25158277 1946071712071482 5111593286567520176 n

   
   

Που θα μας βρείτε  

   

Αφήστε το μήνυμά σας  

   

Μετρητής επισκέψεων  

 

   

2015-2016

Αγιογράφηση στο Ε1

IMG 20160525 105353 0Τη φετινή χρονιά, αποφασίσαμε να εμπλέξουμε τους γονείς των μαθητών μας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Απευθυνθήκαμε σε πολλούς από αυτούς και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Στόχος μας ήταν να «εκμεταλλευτούμε» τις ιδιαίτερες γνώσεις και δεξιότητες που κατέχουν και να προσπαθήσουμε να μπολιάσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η συμμετοχή των γονιών , θα έδινε νέο αέρα στην τάξη, θα ενέπλεκε συναισθηματικά τους μαθητές μας και το αποτέλεσμα θα ήταν θετικό. Η πραγματικότητα δεν μας διέψευσε.

Παρακάτω περιγράφουμε πως η συμμετοχή της κας Άννας Νταγιαντά (Αγιογράφου) και μητέρα μαθήτριάς μας, ενέπνευσε...

Διαβάστε περισσότερα: Αγιογράφηση στο Ε1

Ο σχολικός μας κήπος

DSC06786    Στα πλαίσια του προγράμματος που εφαρμόζουν, το Γ4 και το Ε3 τμήματα των σχολείων μας ασχολήθηκαν με τον καλλωπισμό του κήπου μας. Υπο την καθοδήγηση των δασκάλων τους, την κ. Γιώτα Εζανίδου και τον κο Γιάννη Τσικαλάκη, έσκαψαν , φύτεψαν , πότησαν , κουράστηκαν αλλά ανταμείφθηκαν από το εκπληκτικό τελικό αποτέλεσμα.

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα: Ο σχολικός μας κήπος

Δημιουργική γραφή με την κα Δασκαλάκη

IMG 1729  Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος (Ε1 και Ε2) «Με τα φτερά του Βιβλίου», η συγγραφέας Μαρία Δασκαλάκη, επισκέφτηκε το σχολείο μας και μίλησε στα παιδιά για τη δημιουργική γραφή. Σε ένα κλίμα ζεστό η κα Δασκαλάκη, οδήγησε τους μαθητές μας στους θαυμαστούς κόσμους της γραφής. Στη συνέχεια οι μαθητές μας δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες.

Διαβάστε περισσότερα: Δημιουργική γραφή με την κα Δασκαλάκη

Ο κος Δημήτρης Θεοδοσάκης στο σχολείο μας

 DSC06872   Ο κος Δημήτρης Ν. Θεοδοσάκης, διηγηματογράφος και ποιητής, επισκέφτηκε το σχολείο μας μετά απο πρόσκληση των  Ε1 και Ε2 τμημάτων  στα πλαίσια προγράμματος που υλοποιούν. Ο κος Θεοδοσάκης μίλησε με τα παιδιά της Πέμπτης τάξης, απάντησε στις ερωτήσεις τους, διηγήθηκε ιστορίες απο το παρελθον, απήγγειλε ποιήματά του, μίλησε για το συγγραφικό του έργο, συμβούλεψε τους μαθητές και γενικά τους εντυπωσίασε με τον ήρεμο, μεστό και γλαφυρό του λόγο. Τον ευχαριστούμε πολύ.

 

Διαβάστε περισσότερα: Ο κος Δημήτρης Θεοδοσάκης στο σχολείο μας