Επισκεφτείτε την νέα μας ιστοσελίδα  

Snap 2021-09-19 at 14.17.08

   

Καλώς Ορίσατε  

   

Δείτε τα όρια των σχολείων μας  

   

Σύνδεση  

   
 
   

Ημερολόγιο  

 
ημερολογιο
   

Εορτολόγιο  

 
 
   

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Εκπαίδευση και Πολιτισμός" στο σχολείο μας  

25158277 1946071712071482 5111593286567520176 n

   
   

Που θα μας βρείτε  

   

Αφήστε το μήνυμά σας  

   

Μετρητής επισκέψεων  

 

   

Πάμε πλατεία;..απο το Ε2 και το Ε3

Λεπτομέρειες

  Η απόφασή μας, σε συνεργασία με τους μαθητές μας, να ασχοληθούμε με τις σημαντικότερες πλατείες του Δήμου Ηρακλείου, προέκυψε από την ανάγκη να γνωρίσουμε όλοι μας, τις πλατείες και την ιστορία τους. Και λέμε «όλοι μας», γιατί κι εμείς οι «μεγάλοι» πολλές φορές έχουμε άγνοια για την ίδια μας την πόλη. Διασχίζουμε την πόλη, σταματάμε στις πλατείες της, μα ξεχνούμε ή δεν γνωρίζουμε επαρκώς την ιστορία τους και τη διαδρομή τους στο χρόνο. Το ταξίδι μας λοιπόν , βοήθησε όλους μας, ώστε να ανακαλύψουμε και πάλι την ίδια μας την πόλη, που ζούμε και εργαζόμαστε.

Το πρώτο βήμα ήταν να επιλέξουμε έναν κατάλληλο αριθμό πλατειών, από τις δεκάδες μικρές και μεγάλες που έχει ο Δήμος μας. Διαλέξαμε τις πιο σημαντικές από άποψη μεγέθους αλλά και ιστορικής σημασίας, αλλά και να είναι εύκολα προσβάσιμες για τους μαθητές μας.

Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε ομάδες δουλειάς, με στόχο να συνεργαστούμε, να ερευνήσουμε, να κατατάξουμε, να βγάλουμε συμπεράσματα.

Η δουλειά όλων των ομάδων σημαντική. Με όρεξη οι μαθητές μας , σε συνεργασία με τους γονείς τους, επισκέφτηκαν τις πλατείες, φωτογράφησαν τους χώρους, κατέγραψαν τα μνημεία, αναζήτησαν ιστορικές πηγές.

Οι δύο επισκέψεις μας στις δέκα πλατείες που επιλέξαμε, ήταν το επιστέγασμα της όλης διαδικασίας. Οι ίδιοι οι μαθητές έγιναν ξεναγοί. Περπατήσαμε, παρατηρήσαμε τα θετικά ( ιστορικά στοιχεία, μνημεία, ομορφιά), και αρνητικά τους (κυκλοφοριακό, σήμανση κλπ), απολαύσαμε τους ελεύθερους και δημόσιους χώρους .

Η παρουσίαση της ομαδικής εργασίας μας, είχε στόχο να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας από αυτό το ταξίδι και χρησιμοποιήσαμε σύγχρονους ( power point, διαφάνειες κλπ), αλλά και πιο παραδοσιακούς (ζωγραφιές, εικόνες κλπ),   τρόπους.

Είμαστε χαρούμενοι γιατί τούτη η διαδρομή μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε την ίδια μας την πόλη με άλλα μάτια.

 Πάμε πλατεία!!! 2

"Στο πρόγραμμα "Πάμε πλατεία!" συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Τακτικάκη Αγγελική, Τριαματάκης Νικόλαος, Ρεϊζογλου Κυριακή, Joana Valente, Αγγελάκη Εμμανουέλα, Μαράκη Χρυσή."