Καλώς Ορίσατε  

   

Δείτε τα όρια των σχολείων μας  

   

Σύνδεση  

   
 
   

Ημερολόγιο  

 
ημερολογιο
   

Εορτολόγιο  

 
 
   

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Εκπαίδευση και Πολιτισμός" στο σχολείο μας  

25158277 1946071712071482 5111593286567520176 n

   
   

Που θα μας βρείτε  

   

Αφήστε το μήνυμά σας  

   

Μετρητής επισκέψεων  

 

   

1 Ιουνίου 2020: Επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων

Λεπτομέρειες

20o & 56o ΔΗΜΟΤΙΚΑ   ΣΧΟΛΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ    Προς Γονείς

10 Μαρτίου 2020 - 31 Μαΐου 2020: Αναστολή λειτουργίας σχολείων.    

Ένα απρόσμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα που θα μείνει σημείο αναφοράς και σε μας αλλά και στις μελλοντικές γενιές.

1 Ιουνίου 2020: Επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Παράταση σχολικού έτους έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Η λήξη του διδακτικού έτους θα είναι η 30η Ιουνίου.

Έως 15 μαθητές/τριες ανά τάξη και αποστάσεις 1,5 μέτρου στα θρανία, τα οποία θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό όπου οι συνθήκες της τάξης το επιτρέπουν. Το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υπο-τμήματα, και θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο.

.Η κάθε τάξη χωρίζεται σε δύο ομάδες. Η 1η ομάδα θα προσέλθει στις εξής ημερομηνίες: 1, 3, 5, 9, 11, 15, 17, 19, 23 και 25 Ιουνίου.

Η 2η ομάδα θα προσέλθει 2, 4, (8 Aγίου Πνεύματος –αργία) 10, 12, 16, 18, 22, 24 και 26 Ιουνίου .

Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων θα σας ενημερώσουν ποια θα είναι η σύνθεση των 2 ομάδων του τμήματός τους. Λάβαμε υπόψη μας τα αδέλφια να έρχονται μαζί.

Στις σχολικές αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται καθαρισμός τους δύο φορές την ημέρα (κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας της λειτουργίας του).

Οι αίθουσες θα αερίζονται φυσικά καθόλη την διάρκεια της παραμονής των μαθητών/τριών στο σχολείο.

Τα διαλείμματα θα είναι σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού ή σε διαφορετικούς προκαθορισμένους χώρους με την επίβλεψη εκπαιδευτικού.

Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες. Θα αποσταλούν   οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και η πρώτη ημέρα θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών αυτών.

Υπάρχει η δυνατότητα απουσίας μαθητή/τριας, στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή νοσεί. Το έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης είναι αναρτημένο εδώ 

Θα συμπληρωθεί και θα αποσταλεί στα email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δεν θα λειτουργήσουν η πρωινή ζώνη & το ολοήμερο.

Δεν θα λειτουργήσουν τα κυλικεία. Παρακαλώ, να φροντίσετε για το δεκατιανό του παιδιού σας. Το νερό της βρύσης θα είναι μόνο για πλύσιμο χεριών. Να τους επισημάνετε ότι δεν θα μοιράζονται οτιδήποτε με οποιοδήποτε συμμαθητή/τρια τους, (φαγώσιμο ή αντικείμενο). Κάθε παιδί θα έχει μαζί του αντισηπτικό, μαντηλάκια και στυλό πίνακα.

Προσέλευση μαθητών/τριών: Η είσοδος των μαθητών/τριών στο χώρο του σχολείου ξεκινά στις 8:00 π.μ. Οι γονείς θα αφήνουν τα παιδιά τους στο ύψος του πεζόδρομου και από τις δύο πλευρές, εκεί ακριβώς που θα βρίσκονται οι σχολικοί τροχονόμοι.

Η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών/τριών θα γίνεται ως εξής:

Α΄& Β΄ τάξη από την κεντρική είσοδο των σχολείων

Δ & ΣΤ από την κάτω βορειοδυτική είσοδο των σχολείων

Γ & Ε από την νότια είσοδο των σχολείων

Παρακαλώ, οι γονείς να βρίσκονται εγκαίρως στο χώρο του σχολείου

   τηρώντας τις αποστάσεις και να έχουν υπομονή. Δεν θα εισέρχονται στο χώρο

   του σχολείου και αν παραστεί απαραίτητη η παρουσία τους θα γίνεται κατόπιν

   τηλεφωνικού ραντεβού.

Έχει τοποθετηθεί σήμανση εντός και εκτός του σχολικού κτιρίου. Οι μαθητές/τριες θα εισέρχονται και θα εξέρχονται από τρεις διαφορετικές εισόδους. Θα κατευθύνονται αμέσως στην τάξη τους όπου θα τους περιμένει ο εκπαιδευτικός.

Πρωινή συγκέντρωση και προσευχή στον αύλειο χώρο του σχολείου δεν θα γίνεται.

Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων θα ενημερώσουν για οτιδήποτε θα απαιτηθεί για την ασφαλή λειτουργία μαθητών /τριών και εκπαιδευτικών.

 

"Η επιστροφή στο σχολείο αποτελεί μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές/τριες, τις οικογένειες τους και τους εκπαιδευτικούς. Σκοπός της επιστροφής των μαθητών/τριών στα θρανία είναι περισσότερο να καλυφθούν οι ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες τους μέσα από την επανασύνδεση με τον/την εκπαιδευτικό και τους φίλους τους. Συγκεκριμένα, να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές/τριες να  μοιραστούν τις εμπειρίες τους κατά την παραμονή στο σπίτι, να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα και να αποχαιρετίσουν το σχολείο για το καλοκαίρι κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο τον κύκλο αυτής της σχολικής χρονιάς.

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών των Σχολείων