Επισκεφτείτε την νέα μας ιστοσελίδα  

Snap 2021-09-19 at 14.17.08

   

Καλώς Ορίσατε  

   

Δείτε τα όρια των σχολείων μας  

   

Σύνδεση  

   
 
   

Ημερολόγιο  

 
ημερολογιο
   

Εορτολόγιο  

 
 
   

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Εκπαίδευση και Πολιτισμός" στο σχολείο μας  

25158277 1946071712071482 5111593286567520176 n

   
   

Που θα μας βρείτε  

   

Αφήστε το μήνυμά σας  

   

Μετρητής επισκέψεων  

 

   

Σεισμοί και Ηφάστεια

Λεπτομέρειες

Οι μαθητές  του Ε1 και του Ε2 τμήματος του σχολείου μας , με τις δασκάλες τους, την κα Αγγελάκη Δέσποινα και την κα Στρούμπα Ειρήνη, υλοποιούν φέτος (2012-2013) το πρόγραμμα "Σεισμοί και Ηφαίστεια"  του προγράμματος RACCE του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης .Ας δουμε μερικές απο τις δράσεις τους:

 


 

   Στις 31.1.13 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κ. Φασουλάς Χαράλαμπος, γεωλόγος και συνεργάτης του Μουσείου. Ο κ. Φασουλάς συναντήθηκε με τους μαθητές των Ε1 και Ε2 τμημάτων, οι οποίοι υλοποιούν το παραπάνω πρόγραμμα και τους μίλησε για τη δομή της γης, τις λιθοσφαιρικές πλάκες και πώς αυτά σχετίζονται με τους σεισμούς και τα ηφαίστεια. Τον ευχαριστούμε πολύ.

 

EE

 

ERτ

 


Κατασκευή απλής σεισμικής τράπεζας από τους μαθητές του Ε2

Στα πλαίσια του προγράμματος «Σεισμοί και ηφαίστεια» οι μαθητές του τμήματος χωρίστηκαν σε έξι ομάδες. Κάθε ομάδα κατασκεύασε με καθημερινά υλικά τη δική της σεισμική τράπεζα. Χρησιμοποίησαν ένα κουτί από παπούτσια, μέσα στο οποίο τοποθέτησαν τέσσερα μικρά φουσκωμένα μπαλόνια. Επάνω στα μπαλόνια ακούμπησαν ένα χοντρό χαρτόνι στο μέγεθος του κουτιού, το οποίο αποτελεί την επιφάνεια της γης. Πάνω στην επιφάνεια κάθε ομάδα τοποθέτησε τουβλάκια η playmobil, αναπαριστώντας έτσι ένα τμήμα μιας πόλης, μιας εξοχής, μιας παραλίας κτλ. Κουνώντας με τα δάχτυλα την επιφάνεια με διάφορους τρόπους (πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά) προσομοιάζουν διάφορες μορφές σεισμών και παρατηρούν τα αποτελέσματά τους.

Οι ομάδες αποτελούνταν από τους μαθητές:

  • Μιχαέλα-φραγκίσκος-Ελισάβετ-Μιχάλης

  • Αγγελική-Σήλια-Ελένη-Νίκος

  • Μαριλένα-Κωνσταντίνος-Ειρήνη-Αντώνης

  • Μαρίνα-Εύα-Χριστίνα-Γιώργος

  • Σοφία-Φωτεινή-Σπυριδούλα-Κωνσταντίνος

  • Μαρία-Μύρων-Θωμάς

frfg

fdgg